En båt skulle släppas förbi Jordfallsbron när ett tekniskt fel gjorde att klaffen fastnade i öppet läge.
En båt skulle släppas förbi Jordfallsbron när ett tekniskt fel gjorde att klaffen fastnade i öppet läge. Bild: Linus Olsson

Trafikstörningar i kollektivtrafiken

Krockar på Angeredsbron, dörrfel vid Frihamnen och långa köer vid Jordfallsbron. GP ger dig en lägesuppdatering på kollektivtrafikens störningar under torsdagseftermiddagen.

ANNONS
|

Linje 176 och 177 är indragna i båda riktningar från Hjalmar Brantingsplatsen mot Lövgärdet efter en olycka på Angeredsbron.

– Buss 176 står fast på bron efter att ha stött samman med en personbil. Det handlar om en mindre sammanstötning i krypfart och det är inga större skador på fordonen, uppger Västtrafiks störningsjour.

Av samma anledning kör inte linje 40 och 148 sträckan Klareberg - Angered centrum, i båda riktnignar.

Samtliga linjer i Angered är drabbade av förseningar på grund av köer som uppstått i samband med att Jordfallsbron har fastnat.

Linjerna som drabbats är följande: 71, 73A, 73B, 74, 75, 76 och 77.

ANNONS

Västtrafik meddelar att man ännu inte vet när kollektivtrafiken i Angered kan börja rulla som vanligt.

– Det finns ingen prognos för våran del, säger en talesperson vid Västtrafiks störningsjour.

Vid 17-tiden informerar Trafikverket att bron är lagad och trafiken så småningom återgår.

Jordfallsbron fick återigen problem strax innan 19, men kunde åtgärdas inom kort.

Dörrfel efter Götaälvbron

Linje 5, 6, 10 och 13 som trafikerar från Centralstationen över till Hisingen tvingas för närvarande vända vid Frihamnen. Orsaken ska vara ett dörrfel på en spårvagn.

– De får vända i depån vid Frihamnen, men det beror på om de kan backvända. Men på väg från Centralen mot Wieselgrensplatsen är det för nuvarande ingen trafik.

Dessutom är linje 17 och 60 försenad på grund av vägarbete vid Gustav Dalénsgatan respektive trafikljusproblem vid Ramtorget.

Västtrafik berättar vid 19-tiden att linjetrafiken i Angered och resten av Göteborg fortgår utan fördröjningar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS