Trafikolycka i Borås – tre personer till sjukhus

Två bilar kolliderade under fredagseftermiddagen på Varbergsvägen i Borås. En av bilarna hamnade på sidan i en slänt och ambulanshelikopter larmades platsen. Med anledning av olyckan stängdes vägen av.

ANNONS
|

Larmet om en trafikolycka kom in till SOS Alarm klockan 16.14 på fredagseftermiddagen. Två personbilar hade då kolliderat på Varbergsvägen.

En av bilarna hamnade på sidan i en slänt.

Räddningstjänsten, polis och ambulans larmades till platsen. Även en ambulanshelikopter skickades till platsen vilket medförde att Varbegsvägen stängdes av i båda riktningarna.

– Det är två personer som är skadade, men av vilken grad vet jag inte i nuläget. Ambulanshelikoptern har precis landat, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Han fortsätter:

– Man har klippt upp taket och lyft ut en person för att minimera skaderisken, säger Hans Lippens.

ANNONS

Inträffade i samband med omkörning

Vid klockan 17.20 rapporterade polisen att en man är avförd med ambulanshelikopter till sjukhus i Göteborg. Hans skadeläge är oklart.

I den andra bilen färdades en kvinna med barn. Båda är förda med ambulans till sjukhus för kontroll.

Då trafikolyckan ska ha inträffat i samband med en omkörning skrivs en polisrapport.

– Det finns en misstanke om brott, säger Hans Lippens.

Strax efter klockan 17.30 var insatsen avslutad på platsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS