Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Trafikkaos på Åkareplatsen på fredagseftermiddagen. Bild: Mans Langhjelm

Trafiken bröt samman på Åkareplatsen – igen

Vid 15-tiden var det totalt stopp för all trafik runt Åkareplatsen i centrala Göteborg. Inga bilar, bussar eller spårvagnar kunde flytta sig. Och det är inte första gången det är problem för trafiken på samma plats.

På fredagseftermiddagen blev det totalt stopp för all trafik på Åkareplatsen. Varken bilar, bussar eller spårvagnar kom någonstans. Tunga fordon stod kors och tvärs.

– Vi har skickat en trafikledare för att dirigera bussarna och hjälpa dem att backa, för att lätta trafiken, säger Tina Zarei, störningkoordinator på Västtrafik.

Problemen är kända för Västtrafik. Enligt Mette Ramquist, på Västtrafiks presstjänst, har de haft, och har, tillbud på platsen, och det är ett återkommande problem. Bussar som behöver backa och hastiga inbromsningar för spårvagnar ställer till det.

– Vi har fortfarande problem i rusningstrafik, det beror på att det är mycket fordon som rör sig på platsen, vi är inte nöjda med situationen.

Hon säger också att när Götatunnelns båda rör öppnade, så upplevde de en lättnad, men inte i rusningstrafik. Förarna upplever att det är en trång plats att köra på.

– Vi för samtal med trafikkontoret och med våra trafikföretag, säger Mette Ramquist.

GP har i flera artiklar skrivit om trafiksituationen på Åkareplatsen,

LÄS MER: Så vill Trafikkontoret lösa problemen vid Åkareplatsen

LÄS MER: Så jobbar staden med trafikkaoset på Åkareplatsen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.