Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tjuvar trängde sig in hos äldre man – stal plånbok

En man i 80-årsåldern blev under fredagsförmiddagen utsatt för en grov stöld i sitt hem. Två gärningsmän trängde sig in i mannens bostad och stal hans jacka och plånbok.
– Naturligtvis var det en otäck upplevelse, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Det var strax innan halv elva på fredagsförmiddagen som brottet inträffade. En man i 80-årsåldern hade tagit hissen upp till sin lägenhet i Västra Frölunda efter att ha varit ute. Men precis när han skulle kliva in i sin bostad sprang två gärningsmän in efter honom. De stal hans jacka och plånbok innan de avvek från platsen.

– Jag har inte pratat med honom själv, men jag kan tänka mig att han är chockad. Han har inte ådragit sig några skador i samband med brottet vad jag vet. Men naturligtvis var det en otäck upplevelse, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Hur mycket pengar gärningsmännen kom över är oklart. Polispatruller söker nu efter dem i området.

– Vi har vissa spår, utredningsuppgifter och vidtar vissa åtgärder för att fastställa vilka de är.

Har ni några misstänkta?

– Nej, inte ännu. Men det kan nog komma.

Hans-Jörgen Ostler berättar att det har varit flera åldringsbrott under coronapandemin. Dock handlar det oftast om bedrägerier på distans.

– Det här brottet är mer konfrontativt och fräckare i sin beskaffenhet när man smiter in hos en äldre person som är på väg att gå in i sin lägenhet. Det som står ut är att gärningsmännen väljer ett offer som är hyfsat värnlöst och inte kan försvara sig i och med sin ålder. Det gör brotten extra avskyvärda.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.