Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tjuvar stal dotterns presenter och godis

När lilla Nicolina, 6, hade barnkalas slog tjuvarna till. Stöldgodset: Flickans födelsedagspresenter och godiset till kalasdeltagarna. - Vem gör såhär? Det är verkligen inte normalt, säger hennes mamma Sanja Weiss.

Det var i helgen som Nicolinas efterlängtade sexårskalas hölls på Barnpalatset i Gamlestan, Göteborg. Som sig bör på ett barnkalas fick Nicolina presenter från de nio kompisarna som var inbjudna. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Hon blev väldigt glad, det var fina presenter, säger Sanja Weiss. 

Bland gåvorna fanns bland annat ett dockhus, färgpennor och kläder. Dessutom hade barnen målat fina teckningar som födelsedagskort till Nicolina som hon planerade att sätta upp på kylskåpet hemma. Sanja passade på att bära ut presenterna till bilen när hon skulle hämta tårtan. Sedan låste hon bilen och gick in till kalaset igen. Det var när hon sedan skulle hämta godispåsarna, som gästerna skulle få, som hon märkte att de var borta. 

- Jag blev chockad. Att någon stjäl leksaker och godis från ett barnkalas. Har de inget hjärta?, säger Sanja Weiss. 

Allt var borta: korten, presenterna, godiset. Sanja berättar att Nicolina blev så ledsen att minnet från sexårskalaset i princip är förstört.

- För mig handlar det inte om presenterna. Om de tagit en jacka eller en mobiltelefon, det hade jag förstått. Men att de gör ett litet barn såhär ledset. Jag kan inte förstå det alls. 

Sanja har sagt till dottern att hon ska få en fin present av sin mamma, som plåster på såren.  Men det tröstade inte speciellt mycket. 

- "Mamma, prata inte om presenterna alls. Jag blir bara ledsen", sa hon, berättar Sanja. 

Tjuven eller tjuvarna hade tagit sig in i bilen genom att öppna dörren med våld. Händelsen är nu polisanmäld. Sanja har små förhoppningar om att polisen kommer att hitta de skyldiga och att presenterna ska komma tillbaka till Nicolina. 

- Jag polisanmälde för att polisen ska veta vad det finns för människor i Göteborg. Såna som stjäl av små barn. 

Nu vill hon att tjuvarna ska nås av GP:s artikel och förstå hur ledsen de har gjort lilla Nicolina.

- Jag vill att de ska ångra sig. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.