Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tjuvar slog till mot bensinmack i Högsbo – stal tobak

När ägaren till en bensinmack på Axel Adlers Gata i Högsbo kom till jobbet runt sextiden på torsdagsmorgonen möttes han av en dörr som hade brutits upp. Enligt polisen har inbrottstjuvarna kommit över tobaksvaror till ett värde av 140 000.

När polisen anlände till platsen under torsdagsmorgonen visade det sig att någon eller några hade brutit upp bakdörren och stulit tobaksprodukter inne i butiken.

– Det kommer att göras en brottsplatsundersökning under dagen. Jag har i nuläget ingen information om inbrottet har fångats på en övervakningskamera. Men normalt sett så har man kameror på bensinmackar, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Enligt Thomas Fuxborg är det inte ovanligt att tjuvarna riktar in sig på just tobaksprodukter.

– Det är inte ovanligt att man är ute efter tobaksvaror. Det är ofta förbutiker i exempelvis ICA-butiker och Willys-affärer som utsetts för inbrott, där tjuvarna stjäl tobaksvaror. Försäljning av tobaksvaror sker mycket i förbutiker, säger han.

Tobaksvarorna säljs vidare

Thomas Fuxborg menar att stulna tobaksprodukter säljs vidare på olika sätt.

– Det kan vara andra butiker, där man är mindre nogräknad och säljer varorna i sin egen butik. Det kan också vara så att tjuvarna säljer varorna på exempelvis olika marknader, säger han.

Enligt tidningen GöteborgDirekt var värdet på de stulna varorna cirka 140 000 kronor. En anmälan om inbrott har upprättats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.