Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Takbaren på Hotel Bellora har utsikt över Avenyn och stora delar av innerstan. Bild: Anders Hofgren

Tio takterrasser i Göteborg

Att hänga på en takterrass för en drink eller två har blivit mycket populärt. Inte sällan får man en vidunderlig utsikt och bästa spaningsläget till drinken. Och självklart finns ett gäng takbarer som ger vy över Göteborg .

Efter en mörk vinter är sommaren nu här med sol och värme. Nu kan man sitta ute och njuta av en drink eller en bit mat.

På en takterrass med fin utsikt kommer man ännu närmare solen och får man ett grymt bra spaningsläge. I Göteborg finns det flera sköna takbarer där man kan hänga en solig dag med sina polare.

Här är tio takterrasser i Göteborg:

Pigalle, Brunnsparken

På taket på Hotell Pigalle i Brunnsparken finns deras takbar som är öppen från frukost till natten. Här skiner solen från morgon till kväll. Utsikten vetter ut mot Drottningtorget. Längre fram i sommar kör de sina sommarklubbar på onsdagar och söndagar.

Cielo takterrass, Hotel Bellora Kungsportsavenyn

Cielo takterrass ligger på solsidan på Avenyn och den blev år 2016 utnämnd av Hotels.com, till en av världens bästa. Utsikten har man över Avenyn och en bra bit över centrala Göteborg. Från 8 maj har de öppet onsdag till lördag, om solen skiner. Från 24 juni är det öppet varje dag vid soligt väder.

Hotell Dorsia, Trädgårdsgatan

På Hotell Dorisas takterrass kan man sitta året runt om så önskas. Mellan den 20 juni och 18 augusti är baren ute, öppen för att servera mat och dryck till gästerna. Runt terrassen finns det små rum att sitta om det skulle regna. Det finns ingen utsikt, men med trevligt sällskap behöver man inte det.

Takbaren, Hotell Rubinen

Hotell Rubinen ligger på paradgatan Avenyn och för att komma till Takbaren får man ta hissen upp till 7:e våningen. Utsikten från terrassen är över stora delar av centrala stan och det är solglasögon på, för här skiner solen länge. Den är öppen från sen eftermiddag till midnatt utom på söndagar.

John Scott´s Stable på Kyrkogatan

John Scott´s Stables takterrass öppnar för säsongen den 1 april, och har öppet minst till 31 oktober. Om det är fint väder kan man hänga på från lunchtid till sent. Utsikten är över grannhusens tak, men de har gott om sol, DJ:s och liveband står för musiken.

Cuckoo's Nest, Radisson Blu Riverside Hotell, Lindholmen

Den 9 maj var det årspremiär för Radisson Blu Riversides 250 kvadratmeter stora takterrass. Utebaren är bemannad torsdagar och fredagar mellan klockan 16-20, då är det after work med grill. Resten av dagarna och tiderna får man handla inne och ta med sig ut på terrassen. Här kan man njuta av solen till den går ner. Här får man havsutsikt.

Henriksberg, Stigbergsliden

Här får man havsutsikt till drinken och bra spaningsläge över Stenabåtarna. Under våren och försommaren har den öppet torsdag till lördag. Men när det blir varmare kommer de ha öppet varje dag. Om vädret är toppen kan man sitta här även under september.

TaKet Comfort Hotel, Skeppsbron

Härifrån har man utsikt över älven och hamninloppet, och baren har mycket sol. Deras takbar öppnade redan i slutet av februari i år för de som var sugna på att ta en glas utomhus. Här kan man hänga från eftermiddagen till en bit in på natten. Vid kasst väder har de inte öppet söndag till onsdag, men alltid öppet torsdag till lördag. Bild: Patric Persson.

John Scott´s Avenyn

På tredje våningen hittar man deras takterrass som solen skiner på från öppnandet till 18-19- tiden på kvällen. I juni har de öppet varje dag om vädergudarna är med dem. Under sommaren är den öppen från lunch till en bit in på natten. På söndagar kommer områdets restauranganställda hit för lite skönt häng.

Hotel Odin, Odinsgatan

Nu är takterrassen öppen för årets sommarhäng. Odins TAK ligger på våning sju på hotellet, här kan man ta sig något att dricka och att äta i solen. På försommaren är det öppet när solen skiner på fredagar och lördagar. Under veckorna 27-32, kan sugna gå dit tisdagar till lördagar mellan 16 och 22.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.