Tillfälliga studentbostäder blir verklighet

ANNONS

Under tisdagen beslutade Byggnadsnämnden att de tillfälliga byggloven för studentbostäder blir av. Målet är att sjösätta projektet innan höstterminsstarten 2013. Byggnadsnämndens ordförande Mats Arnsmar (S) säger att det främst ska röra sig om moduler, men att huvudsaken är att bostäderna är värdiga.

– Vi kommer ju inte slå upp tält på avenyn och erbjuda till studenter, säger han.

Men husvagnar är inte uteslutet, så länge det är fina husvagnar, menar Kjell Björkqvist.

– När det rör sig om tillfälliga bostäder kan jag tänka mig att det måste tummas lite på krav som finns på befintliga lägenheter, säger han.

Ett orosmoment har varit kostnadsfrågan, men det är en situation som har ljusnat i och med att förslaget har uppmärksammats.

ANNONS

– Det har hört av sig människor som står med färdiga moduler, och det ger en bättre prisbild, säger Mats Arnsmar.

Hur många temporära studenthem som ska upprättas inför sommaren 2013 kan Byggnadsnämnden inte svara på innan de pratat med studentorganisationerna. Dessa har dock hittills varit tydliga i sin förfrågan. De vill ha 2000 nya lägenheter till 2015 och ytterligare 2000 fem år senare – en önskan som Byggnadsnämnden i dagsläget inte kan bemöta.

– Just nu har vi 800 studentbostäder planerade till 2015, därför behövs de tillfälliga lösningarna som förhoppningsvis kan köpa oss lite tid, säger Mats Arnsmar.

ANNONS