Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Taxichaufför knivskuren i Partille

En taxichaufför överfölls av flera män efter en körning som slutade i utebliven betalning, knivvåld och en stor polisinsats.
– Han råkade rejält illa ut, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Vid 03.30 natten mot söndag överfölls en taxichaufför efter att två män vägrat betala sin resa till Partille.

– Han kör två ynglingar och när de kommer fram så blir det bråk efter att de vägrar betala. Männen försöker då sticka, men taxichauffören håller kvar den ena killen. Då ger sig den andra iväg, men kommer tillbaka med förstärkning, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Slag och knivvåld

Ytterligare tumult uppstår och taxichauffören får ta emot både slag, hot och knivskador när han försöker värja sig från männen innan polis kan ta sig till platsen.

– När vi kommer dit så jagar vi en gärningsman med kniv som springer från platsen och kastar ifrån sig kniven, men vi lyckas säkra både honom och kniven. Sedan spårar vi med hund efter de andra och lyckas spåra upp en av dem inne på en förskola.

Efter en husrannsakan lyckas polisen också få fatt på en tredje person som hämtas in till förhör i samband med händelsen. En av polisens hundförare skadas också i en olycka i samband med gripandet och får föras till sjukhus för vård. Taxichaufförens skador uppges dock vara av det lindrigare slaget.

– Det verkar vara knivskador i en hand, ja värjningsskador skulle man kunna säga, förklarar Morten Gunneng.

Efterlysta gärningsmän

De två gripna männen i 20-årsålder visar sig dessutom vara efterlysta sedan tidigare efter att ha avvikit från socialtjänstens tvångsplacering. De misstänks nu för grov misshandel alternativt försök till dråp.

– Brottsrubriceringen är inte helt fastställd ännu, eftersom vi inte är så långt i utredningen än, säger Morten Gunneng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.