Tack för stödet! Nu vill vi ha era idéer

Göteborgarna stod upp mot våldet. Nu vill vi ha era lösningar på problemen med gängvåldet.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Tack, Göteborg! Vilket gensvar vi fick när #NuÄrDetNog drog igång i torsdag. Våra läsare har mejlat, ringt, kommenterat och visat sitt stöd i kampen mot våldet. På bara några timmar hade hundratals gillat vår Facebooksida #NuÄrDetNog och på kvällen var det nära 1000 personer som stod upp för ett tryggare Göteborg.

När GP:s reportrar mötte boende i Biskopsgården kom de med olika förklaringar till varför det ser ut som det gör. Vissa menade att det var ett problem att det inte fanns något för de unga att göra i området medan andra istället tryckte på individens eget ansvar – att det i Sverige finns grundförutsättningar för alla att lyckas.

ANNONS

I den inledande delen av kampanjen har vi visat hur gängens våld påverkar staden och dess invånare. Men att bara måla upp en bild av problemet kommer inte att hjälpa Göteborg ur gängens grepp. I vår fortsatta satsning kommer vi att ställa myndigheter och politiker till svars samt att söka lösningar på problemen.

Att polisen haft sitt mobila kontor på Vårväderstorget har gjort det lite tryggare, enligt en del Biskopsgårdsbor. Frågan många ställer sig är hur länge det faktiskt kommer att vara kvar? Och är det en hållbar lösning att bara tillföra fler poliser?

Det viktigaste med vår satsning är att situationen blir bättre i Göteborg – att vi i framtiden slipper skriva om barn som sprängs i luften. Därför efterlyser vi nu 100 idéer för Biskopsgården. Vad behöver göras för att stoppa gängens besinningslösa våld? Vi är intresserade av vad företag, politiker och privatpersoner kan göra. Mejla din bästa idé till nyhetsdesken@gp.se och skriv "100 idéer" i ämnesraden. Du kan också skriva in din idé i kommentarsfältet i Facebookgruppen #NuÄrDetNog.

Visa att du bryr dig genom att hjälpa till att förändra.

Christofer Ahlqvist

Nyhetschef

Visa att du står upp mot våldet!

Gå in och gilla vår Facebooksida Nu Är Det Nog.

ANNONS

ANNONS