Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Omplaceringshunden Zigge tillsammans med sin husse Michael Forslund. Efter flera turer har han nu hittat rätt hem.

Zigge hittade rätt till slut

Den spanska vattenhunden Zigge fungerade inte med sin förra ägare och behövde omplaceras. Efter flera turer har han nu hittat rätt hem.

Familjen som består av Michael Forslund, Anna Balksjö och hennes döttrar 11-åriga Nelly och 9-åriga Alice fick i början av december ett nytt tillskott. Den fyraårige spanska vattenhunden Zigge.

Länge hade familjen drömt om att skaffa hund och Michael hade redan bestämt sig för rasen. En spansk vattenhund skulle inte tveka inför att följa med på fjällvandringar och ut i löpspåret och hade dessutom ett passande lynne. Planen var att skaffa hund till jul för att kunna vara hemma med valpen den första tiden. Michael tog kontakt med uppfödare, men det blev ingen kull.

- Vi började resonera om det skulle gå att hitta en äldre hund som behöver ett nytt hem, kärlek och att få byta miljö, säger Michael Forslund.

"Det var mening"

Familjen tittade runt och hos organisationen Hundar utan hem hittade de en annons för Zigge, en renrasig spansk vattenhund. Michael skickade in en intresseanmälan men hörde ingenting mer. När de sedan gick in på hemsidan en tid senare upptäckte de att Zigge hade bokats av en annan familj.

- Vi var ju inne och tittade jättemycket på bilder på Zigge på hemsidan. Men då förstod vi att det var någon annan som hade fått honom. Det var ju nästan sorg här, berättar Michael.

Trots det släppte familjen inte tanken på Zigge och Michael fortsatte att gå in på hemsidan och kika efter honom. Rätt som det var hade bokningen försvunnit och Zigge sökte åter efter en ny familj. Michael skickade direkt ett nytt mejl och den här gången fick han svar. Inom en vecka hade Zigge flyttat in hos familjen.

- Det var meningen. Vi trodde att det var kört, men han skulle till oss, säger Michael.

Fann varandra direkt

Innan Zigge fick flytta in skedde en noggrann kontroll av familjen. Bland annat gjordes en telefonintervju och ett hembesök.

- Det var som att vi satt och sa att vi ska ju adoptera en hund, inte ett barn. De var oerhört noggranna och tog verkligen omplaceringen på största allvar. Men det blev ju också en trygghet för vår del.

Alla kort lades fram på bordet. Zigge, som kom från en familj i Mellansverige, hade visat aggressiva tendenser mot andra hundar och i vissa fall även mot människor. Stora delar av sin vakna tid ägnade Zigge åt att vakta sin förra ägare. Michael Forslund och hans familj kände därför att de först och främst ville ha honom på prov för att få chansen att lära känna varandra.

- Han var lite skeptisk i början och vi behövde några dagar att känna efter vad det är för lynne han har. Men vi fann varandra direkt. Jag pratade med Hundar utan hem efter någon dag och sa att ”nej, nej, den här får ni inte tillbaka”, säger Michael och skrattar.