Yxrån mot guldbutik – personal flydde i panik

Två män beväpnade med yxa och hammare trängde sig in i en guldbutik i Arboga vid måndagens lunchrush. Personalen i butiken flydde i panik och låste in sig. – Då ska männen ha slagit sönder montrar i butiken och kommit över stöldgods, säger Markus Thuresson, polisbefäl i Västmanland.

ANNONS
|

Enligt polisen ska en guldbutik har utsatts för ett väpnat rån i Arboga på måndagen – där personalen i butiken flydde och låste in sig.

– Två män ska ha trängt sig in i lokalen, enligt uppgifter beväpnade med två föremål som eventuellt kan ha varit en yxa och en hammare. De hade masker på sig med så vi har inget jättebra signalement, säger Markus Thuresson, RSC befäl hos polisen i Västmanland.

Personalen flydde – och låste in sig

Personalen såg de två männen ta sig in i butiken och ska enligt uppgifter ha lyckats låsa in sig på något slags utrymme inne i butiken – därifrån de larmade polis om det pågående väpnade rånet. Men eftersom personalen även lyckades ta sig in i ett säkert utrymme medan rånarna kunde slå sönder inredningen i butiken för att komma åt värdesaker, så uppdaterade polisen brottsmisstanken från grovt rån till grov stöld.

ANNONS

– Jag gjorde den bedömningen nu med den information vi har, säger Markus Thuresson.

Uppgifter säger att två gärningsmän har setts lämna springandes från platsen. Så vitt polisen vet har ingen person skadats fysiskt vid rånet. Enligt ögonvittnen som pratat med Magazin24 ska de två gärningsmännen ha flytt mot Nygatan i centrala Arboga och sedan vikt av höger förbi Systembolaget. Samma vittnen berättar att rånarna även ska ha tappat en väska under flykten.

Jakt på gärningsmännen

Just nu pågår en polisinsats i Arboga för att söka efter gärningsmännen. Det har ännu inte framkommit om det fanns övervakningskameror inne i guldbutiken som kan ge ett bättre signalement:

– Jag kan inte uttala mig om det just nu, säger Markus Thuresson, befäl på RSC hos Västmanlandspolisen.

Vid ett-tiden på måndagen hade polisen ännu inte gripit någon och jakten på gärningsmännen pågick fortfarande. Man vet ännu inte exakt vad som stulits från butiken, utan polisen inväntar den tekniska brottsplatsundersökningen och butikens egna inventering av vad som tillgripits.

ANNONS