En yxhotande man rånade flera personer på bilar under lördagskvällen. Arkivbild.
En yxhotande man rånade flera personer på bilar under lördagskvällen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Yxman hotade till sig bilar och högg ned träd

Flera personer hotades och rånades på sina bilar i Fiskebäckskil i Bohuslän på lördagskvällen. En man i 40-årsåldern har anhållits, misstänkt för att ha utfört en rad brott med en yxa i handen.

ANNONS

I ett av fallen drabbades en familj i en villa. Med hjälp av yxan krossade den misstänkte gärningsmannen ett fönster på husets altandörr och tvingade sedan till sig bilnycklar, uppger polisen.

– Han lämnar platsen och kör några 100 meter innan han hamnar i diket. I samband med det så tilltvingar han sig ytterligare en bil och hotar föraren av bilen med yxan, genom att hålla den mot halsen, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det tar inte slut där.

– Han tar den bilen och kör vidare. Sedan stannar han vid en bensinstation längs vägen. Där bestämmer han sig för att fälla ett träd över vägen och lämnar yxan där på plats, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Vid bensinstationen försökte mannen ta ytterligare en bil, utan framgång. Polisen larmades om brotten vid 21-tiden och grep den misstänkte vid ett färjeläge i Furuviken.

Mannen är anhållen misstänkt för två fall av rån och olaga hot, försök till rån, skadegörelse samt rattfylleri. Under förhören har det framkommit att mannen tidigare under lördagen även slog sönder sitt eget hem med yxan.

En utredning har påbörjats och både vittnen och målsäganden ska höras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS