Ytterligare en död efter terrordådet i Stockholm

Marie Kide, 66 år, lärare och västsvensk politiker för Miljöpartiet, blev det femte offret för terrordådet i Stockholm. Hon vårdades på sjukhus men har nu avlidit av sina skador, uppger polisen. – Det är en jätteförlust, hon var älskad av oss och av andra, säger Esther O'Hara, kommunalråd (MP) i Trollhättan.

ANNONS
|

Enligt polisen skadades Marie Kideallvarligt i samband med terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april och vårdades efter det på ett sjukhus i södra Sverige. Men under fredagen gick polisen ut med att Marie Kide avlidit.

"Snäll, ödmjuk och alltid glad"

Esther O'Hara fick beskedet om att hennes partikamrat hade avlidit på morgonen.

– Hon ställde alltid upp för barn och de som har det svårt i samhället. Hon hade ett stort socialt engagemang och ett stort hjärta, säger hon.

Esther O'Haraberättar vidare att Mariespred värme och kärlek omkring sig och att det var ett privilegium att arbeta ihop med henne.

– Våra tankar är med Maries familj i denna svåra stund, säger Esther O'Hara.

ANNONS

Marie Kide satt med i kommunfullmäktigeför Miljöpartiet i Trollhättan, hon var ledamot i utbildningsnämnden och satt med i styrelsen lokalt.

– Det kommer att bli tomt utan henne. Hon var så snäll, ödmjuk och alltid glad, sägerJens Jönsson som ärordförande i miljöpartiet i Trollhättan till TTELA.

Reste med sin vännina

Han berättar attMarie Kide var i Stockholm tillsammans med sin väninnaLena Wahlberg från Ljungskile som också dödades i terrorattacken.

– Vi i partiet ska haen minnesstund med en tyst minut för Mariei Vänersborg i morgon, säger han.

Marie Kide arbetade som lärare på Kronan-skolan, som i oktober 2015 utsattes för en brutal attack då 21-årige Anton Lundin dödade tre personer.

– Hon var en fantastisk person, nu måste vi få tid att sörja, säger Djeno Mahic, rektor för Kronan.

Utredningen pågår

Sammanlagt fem personer har nu dött efter terrordådet i Stockholm då en lastbil kördes med målet att skada och döda människor längs gågatan Drottninggatan. Flera personer skadades allvarligt.

Rahmat Akilov har erkänt dådet och är huvudmisstänkt i förundersökningen av terrordådet. Polisen arbetar fortfarande med att kartlägga den misstänkte och personer i hans kretsar för att få en klarare bild av händelsen.

Under fredagen kunde polisen inte lämna några fler detaljer om fallet.

– Vi kan inte kommentera mer. Det jag kan säga är att utredningen pågår för fullt, säger Stefan Marcopoulus, kommunikatör vid polisen.

ANNONS

ANNONS