Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
De historiska föremålen stals från Strängnäs domkyrka av två personer. Arkivbild.

Ytterligare en anhållen för domkyrkokuppen

Utredningen kring domkyrkostölden i Strängnäs fortsätter. Nu har ytterligare en person anhållits för stölden av regalierna från domkyrkan, uppger Åklagarmyndigheten.

Sedan tidigare sitter en 21-årig man häktad misstänkt för inblandning i stölden som skedde i somras. Nu meddelar Åklagarmyndigheten att ytterligare en person har anhållits misstänkt för delaktighet kring stölden av Karl IX:s och drottning Kristina kronor samt ett riksäpple.

"Personen som anhållits är intressant i utredningen. Förhör kommer att genomföras inom kort och jag kommer därefter ta ställning till det fortsatta frihetsberövandet", kommenterar kammaråklagare Reena Devgun i pressmeddelandet.

Under utredningen har det även blivit känt att några av begravningsregalierna som lämnades kvar i domkyrkan blivit skadade under kuppen. Därför har den redan häktade 21-åringen även häktats för försök till grov stöld, uppger Åklagarmyndigheten i pressmeddelandet.

Det är sedan tidigare känt att regalierna stals ur en monter i Strängnäs domkyrka mitt på dagen av två gärningsmän, som enligt åklagaren hade god kännedom om vad de skulle göra och vad de skulle ta. De flydde på två cyklar, som troligen placerats ut i förväg, till en väntande båt och försvann ut över vattnet.