Åklagaren yrkade i sin slutplädering på att den treåriga flickans mamma ska dömas till fängelse för mord.
Åklagaren yrkade i sin slutplädering på att den treåriga flickans mamma ska dömas till fängelse för mord. Bild: Johan Hallnäs/TT

Yrkar på fängelse för mord på treåring

Den treåriga flickan hittades död i en lägenhet i Norrköping i januari. Rättegången mot hennes mamma, som åtalats för att ha mördat flickan, avlutas i tingsrätten i dag. Åklagaren yrkar på att kvinnan ska dömas till fängelse för mord.

ANNONS

Under förhandlingens sista dag yrkade åklagare Anna Lander på att mamman ska dömas för mord alternativt synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott.

Enligt åklagaren har mamman, tillsammans och i samförstånd med annan, dödat flickan genom att utdela trubbigt våld.

Mamman, som förnekar brott, menar att flickan dog i samband med en halkolycka i badkaret.

Åklagaren yrkar också på att mamman ska dömas för synnerligen grov misshandel av flickan för att ha försatt henne i vanmakt genom att ge henne olika läkemedel och preparat. Åklagaren anser också att mamman ska dömas för brott mot griftefriden.

Anna Lander menar att straffet ska vara fängelse, men specificerade inte hur långt straffet ska vara eftersom det finns en rekommendation om att mamman ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

ANNONS

Petronella Uebel/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS