Magdalena Andersson är bäst lämpad för jobbet som ny S-ledare, anser Anders Ygeman (S).
Magdalena Andersson är bäst lämpad för jobbet som ny S-ledare, anser Anders Ygeman (S). Bild: Stefan Jerrevång/TT

Ygeman stöttar Andersson som ny S-ledare

Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister samt ordförande för Socialdemokraternas distrikt i Stockholms stad, ställer sig bakom finansminister Magdalena Andersson som ny ordförande för Socialdemokraterna, säger han till Expressen.

– Hon är den bäst lämpade för jobbet, säger han.

Sedan tidigare har S-distrikten Skåne, Värmland, Halland, Skaraborg och Fyrbodal nominerat Andersson som ny partiledare. SSU har också lagt in sitt ord för henne.

Andersson själv har inte velat kommentera nomineringarna ännu.

– Jag har inget mer att säga, processen har sin gång, jag jobbar med budgeten, sade finansministern till TT i samband med en pressträff tidigare i veckan.

Valet av den nya partiledaren sker på S-kongressen som äger rum den 3–7 november i Göteborg, då Stefan Löfven avgår. Omgående därefter avser Löfven gå till talmannen för att begära att bli entledigad som statsminister.

Finansminister Magdalena Andersson och dåvarande inrikesminister Anders Ygeman sida vid sida under en presskonferens 2017. Arkivbild.
Finansminister Magdalena Andersson och dåvarande inrikesminister Anders Ygeman sida vid sida under en presskonferens 2017. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT