Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Regionrådet Iréne Svenonius (M) bör agera mot Karolinska universitetssjukhuset och den läkare som anklagats för antisemitism, anser Abraham Cooper på Simon Wiesenthal Center. Arkivbild.

Wiesenthalcenter sätter press om Karolinska

Stockholms politiska ledning måste ingripa mot den läkare som anklagas för trakasserier mot judiska kollegor på Karolinska universitetssjukhuset. Det kräver USA-baserade människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center.

I ett mejl till regionrådet Iréne Svenonius (M) skriver rabbi Abraham Cooper att han är djupt oroad över den utredning som Karolinska har beställt och kritiserar att den utpekade läkaren har återgått i tjänst, skriver Svenska Dagbladet.

Han vill att Svenonius agerar mot sjukhusledningen så att "judiska läkare kan återgå till att rädda liv på sjukhuset".

Landstingsrådet säger att hon håller med om att sjukhuset agerade alldeles för sent, men framhåller att utredningen inte är slutförd.

- Jag förväntar mig att sjukhuset agerar resolut utifrån den färdiga utredningen men att man också följer svensk arbetsmarknadslagstiftning, säger hon till SvD.

Den utpekade läkares togs ur tjänst under utredningen men är nu tillbaka på sjukhuset med administrativa arbetsuppgifter.