Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Margot Wallström rankas som en av världens 20 mest inflytelserika personer när det gäller jämställdhet. Arkivbild.

Wallström hyllas för jämställdhetsarbete

Utrikesminister Margot Wallström (S) kvalar in bland de 20 mest inflytelserika personerna i världen när det gäller jämställdhetsarbete. Även Åsa Regnér (S), tidigare barn-, äldre- och jämställdhetsminister som nyligen tagit över jobbet som vicechef för FN:s kvinnoorganisation, finns med i toppen på det globala nätverket Apoliticals lista.

Andra som återfinns där är Kanadas premiärminister Justin Trudeau, den pakistanska aktivisten Malala Yousafzai och Melinda Gates, medgrundare till Bill & Melinda Gates Foundation.

Margot Wallström har länge arbetat med frågor om hur kvinnor drabbas av krig och konflikter, bland annat vad gäller sexuellt våld, motiverar Apolitical. Åsa Regnér uppmärksammas för sitt förebyggande arbete mot våld mot kvinnor och för hur hon involverat pojkar och män i jämställdhetsarbetet.

Listan som totalt inkluderar 100 personer är framtagen av organisationer och experter på jämställdhet. Syftet är att "hylla dem som gör vårt samhälle mer rättvist och bättre att leva i", enligt Apolitical.