Wallström överskuggad i Ryssland

Margot Wallströms besök i Moskva fick inte mycket uppmärksamhet i Ryssland. FN-ambassadören Vitalij Tjurkins död överskuggade det mesta.

ANNONS
|

Ryska tidningar och nyhetsbyråer ägnade sig under tisdagen mest åt det faktum att Ukraina hade blockerat ett officiellt uttalande från FN:s säkerhetsråd kring den ryska ambassadörens hastiga bortgång.

- Okristligt, sade utrikesminister Sergej Lavrov på presskonferensen efter mötet med Wallström.

- Gud kommer att döma dem, sade i sin tur Dmitrij Peskov, talesman hos president Vladimir Putin, som på tisdagen förärade den bortgångne Tjurkin med en orden för tapperhet.

ANNONS

Utöver Lavrovs ord om Tjurkin ger de större ryska nyhetsbyråerna ingen större uppmärksamhet åt vad som avhandlades på mötet med Margot Wallström.

Interfax konstaterar att Sverige står fast vid sin alliansfrihet och att Lavrov och Wallström i princip har samma syn på samarbetet kring Arktis.

Kollegorna på Ria noterar även Lavrovs inbjudan till Krim medan Itar-Tass även tar upp Lavrovs försäkran om att utredningen fortsätter kring misshandeln av en grupp journalister i Ingusjien i fjol, däribland Sveriges Radios korrespondent.

Bryssel, TT:s korrespondent

ANNONS