Volvo återkallar 127 000 bilar

Volvo återkallar 127 000 bilar. - Det kommer även gälla den svenska marknaden, säger Katarina Adamson, kommunikationsdirektör på Volvo Cars.

ANNONS
|

Orsaken är att luftkonditioneringen kan läcka in vatten, vilket gör att krockkuddarna inte fungerar som de ska - och i värsta fall inte utlöser sig vid en krock.

- Det rör sig om en dräneringsslang som inte fungerar som den ska. Den ska leda kondens vatten ut ur bilen och när den inte gör det bildas fukt i kupén som kan leda till fuktskador och i förlängningen till skador på de elektriska systemen.Men än så länge har vi inte fått in några uppgifter om olyckor som är relaterade till detta fel,säger Katarina Adamson, PR- och kommunikationsdirektör för Volvo Cars Sverige.

ANNONS

Påverkar även svenska marknaden

Beslutet gäller att återkalla 127 000 bilar i hela världen, varav 44 000 bilar i USA.

- Det kommer även gälla den svenska marknaden. Det rör sig om 6 400 bilar i Sverige, säger Katarina Adamson.

Modellerna som återkallas är XC90 suv, V90 samt S90 av modellåren 2016 och 2017 enligt Aftonbladet som först rapporterade om nyheten.

- Vi tar kontakt med våra kunder just nu, för att uppmärksamma dem på detta. Återkallningen är frivillig, men vi uppmanar dem att ta kontakt med sin närmaste auktoriserade Volvo-handlare,säger Katarina Adamson.

ANNONS