Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Volvo återkallar 127 000 bilar

Volvo återkallar 127 000 bilar. - Det kommer även gälla den svenska marknaden, säger Katarina Adamson, kommunikationsdirektör på Volvo Cars.

Orsaken är att luftkonditioneringen kan läcka in vatten, vilket gör att krockkuddarna inte fungerar som de ska - och i värsta fall inte utlöser sig vid en krock.

- Det rör sig om en dräneringsslang som inte fungerar som den ska. Den ska leda kondens vatten ut ur bilen och när den inte gör det bildas fukt i kupén som kan leda till fuktskador och i förlängningen till skador på de elektriska systemen. Men än så länge har vi inte fått in några uppgifter om olyckor som är relaterade till detta fel, säger Katarina Adamson, PR- och kommunikationsdirektör för Volvo Cars Sverige.

Påverkar även svenska marknaden

Beslutet gäller att återkalla 127 000 bilar i hela världen, varav 44 000 bilar i USA.

- Det kommer även gälla den svenska marknaden. Det rör sig om 6 400 bilar i Sverige, säger Katarina Adamson.

Modellerna som återkallas är XC90 suv, V90 samt S90 av modellåren 2016 och 2017 enligt Aftonbladet som först rapporterade om nyheten.

- Vi tar kontakt med våra kunder just nu, för att uppmärksamma dem på detta. Återkallningen är frivillig, men vi uppmanar dem att ta kontakt med sin närmaste auktoriserade Volvo-handlare, säger Katarina Adamson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.