Göta hovrätt i Jönköping. Arkivbild.
Göta hovrätt i Jönköping. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Vittnade i dynamithärva – straffet lindras

ANNONS

En man som valde att samarbeta med myndigheterna i utredningen av en omfattande sprängmedelshärva får ett lindrigare straff, rapporterar SVT Jönköping.

Mannen, som är i 25-årsåldern, hade dömts till tre års fängelse i tingsrätten. Två andra män, bägge i 40-årsåldern, dömdes också till fängelse.

Den yngre mannen tipsade polisen och bidrog i hög grad till att de två andra männen kunde dömas, noterar hovrätten. Med anledning av detta samarbete ser domstolen att mannen "under överskådlig tid kan komma att få leva under hot om allvarliga repressalier som påtagligt inskränker hans möjligheter att leva ett normalt liv", och dömer honom därför till skyddstillsyn.

ANNONS

Hovrätten fastställer samtidigt de äldre männens fängelsestraff, på fem respektive sex år.

Fallet gäller hantering av nästan 600 kilo sprängmedel och minst 86 sprängkapslar. Härom veckan greps ytterligare tre män misstänkta för att ha tagit emot och levererat vidare sprängmedel.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS