Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vitt pulver skickat till postkontor i Stockholm

Ett postkontor i centrala Stockholm spärrades tidigare i dag av efter att personalen hittat ett vitt pulver i en postsäck. Polis och räddningsplats skickades till platsen. – Två personer ska ha känt illamående och huvudvärk, men de har undersökts av läkare och mår bra, säger Kim Hellberg, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storstockholm.

Det var vid 9.18 på torsdagsmorgonen som larmet om händelsen kom till polisen.

Enligt räddningstjänsten ska ett paket från en postsäck ha flyttats över till en annan postsäck då det vita pulvret kom till kännedom.

– Någon ska då ha släppt det här paketet så det föll från en höjd och i samband med det så ska ett vitt pulver ha läckt ur paketet, berättade Kim Hellberg, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storstockholm inledningsvis.

Polisen uppgav tidigare att personalen vid tillfället ska ha känt en stickande lukt.

Undersöktes av läkare

Räddningstjänsten spärrade av kontoret.

– Två personer ska ha känt illamående och huvudvärk, men de har undersökts av läkare och mår bra, berättade Kim Hellberg.

Även polisen skickades ut till platsen för att biträda räddningstjänsten med arbetet.

– Vi har skickat in personal med skyddsutrustning för att ta kort och kolla upp adressen på paketet, om det skulle finnas någon eventuell hotbild mot postkontoret, i nuläget vet vi inte om det finns en hotbild så det ska utredas. Därefter kommer vi att försluta paketet och ta det till en säker plats för att kunna analysera det, berättade Kim Hellberg tidigare.

Enligt räddningstjänsten är insatsen avslutad vid 13-tiden och pulvret visade sig inte vara farligt.

– Det ligger inget brott bakom det, vi har hanterat det här som skadat gods, berättade Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm vid 13.30.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.