Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 25-årsåldern tände i mitten på december eld på toaletter inne i hotellet Gothia Towers i Göteborg – tre gånger. Arkivbild.

Ville se brandmän – tände eld på toaletter

En man i 25-årsåldern tände i mitten på december eld på toaletter inne i hotellet Gothia Towers i Göteborg – tre gånger. Bränderna gjorde att sprinklersystemet drogs i gång, och vattnet orsakade skador för en kvarts miljon kronor, skriver Göteborgs-Posten.

Nu döms mannen av Göteborgs tingsrätt för ett fall av grov skadegörelse och två fall av skadegörelse. Domstolen bedömer att straffvärdet motsvarar drygt sex månaders fängelse men dömer ändå mannen till skyddstillsyn. Han ska även betala skadestånd till Gothia Towers på 170 625 kronor.

I förhören förklarar mannen förklarat sitt agerande: "Jag har inget sjukligt intresse av att tända eld, jag gillar att räddningstjänsten kommer."

Vattnet från sprinklersystemet spred sig över 550 kvadratmeter på två olika våningar. Bland annat blev det skador på konferensrum, toaletterna, korridoren och så fick man stänga två restauranger för att det droppade vatten från taket.