Flera bilar totalförstördes i en brand i Nordmaling i natt. Nu ska en miljöinspektör göra en bedömning av eventuella miljökonsekvenser.
Flera bilar totalförstördes i en brand i Nordmaling i natt. Nu ska en miljöinspektör göra en bedömning av eventuella miljökonsekvenser. Bild: Räddningstjänsten Nordmaling

Villa och nära hundra bilar förstörda i brand

En villa utanför Nordmaling har totalförstörts i en brand under natten. Intill huset stod ungefär 200 bilar, varav hälften har brunnit.

ANNONS

Inledningsvis arbetade räddningstjänsten efter att det fanns människor kvar i huset, men fick senare veta att personerna befann sig på annan ort.

– Huset har brunnit ner helt, det ryker lite från resterna här, och personalen har släckt alla fordon och det som brann i terrängen runtomkring, säger Curt Byström, räddningsledare på räddningstjänsten i Nordmaling.

Larmet kom strax före klockan 2 natten till lördag. Vid 7.30 var branden under kontroll och nu återstår att undersöka eventuella läckage från bilarna.

– Jag bedömer att ungefär 100 bilar har brunnit upp, och då bildas farliga partiklar som kan följa med släckvattnet. Sedan misstänker jag att en del bränsletankar har rämnat och att det har läckt ut olja och liknande, säger Curt Byström.

ANNONS

Räddningstjänsten bevakar även en bäck 50 meter bort för att hindra farliga ämnen att nå vattendraget. Hur branden startade är okänt, men enligt polisen finns misstankar om att den är anlagd.

– Polisen kommer att starta en teknisk undersökning för att fastställa hur det har gått till, uppger räddningsledaren.

En villa och ungefär 100 bilar totalförstördes i en brand i Nordmaling.
En villa och ungefär 100 bilar totalförstördes i en brand i Nordmaling. Bild: Räddningstjänsten Nordmaling
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS