Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Verkstad övertänd i Örebro

Under tidig lördagsmorgon fick SOS Alarm in ett samtal om en brand i en verkstad i Örebro. Lokalen är övertänd och allmänheten uppmanas att hålla sig inne.

Det var klockan 06:18 på lördag morgon som larmet kom in om att en brand rasar i verkstaden på en bilhall i Örebro. Verkstadsdelen är övertänd och det är kraftig rökutveckling. Räddningstjänst arbetar med att bekämpa elden, enligt polisen.

– Det är tjock rök som väller ut och tar sig söderut över centrala Örebro, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen, till TT.

 

Allmänheten uppmanas stanna inne

Ingen person uppges vara skadad, men rökutvecklingen är kraftig och röken sprider sig. Röken sprider sig söderut in över centrala Örebro. Räddningstjänsten har gått ut med ett Viktigt meddelande till allmänheten(VMA):

Gå inomhus, stäng dörrar, fönster och ventilation.

– Det finns kemikalier, däck och annat i byggnaden som inte är så hälsosamt, säger Bäcker.

Polis finns på platsen för att underlätta arbetet för räddningstjänsten. Man spärrade initialt av en gata i anslutning till branden och polisen tror inte att man kommer behöva utöka avspärrningarna.

I nuläget finns det inga uppgifter om vad som kan ha orsakat branden.

– Det är för tidigt att säga det ännu eftersom branden fortfarande är så pass kraftig att det inte går att säkerställa något i byggnaden, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen, till TT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.