Varningen: Alkoholfri cider kan innehålla alkohol

Systembolaget har dragit tillbaka en leverans av Briska rosé som kan ha blivit felmärkt. På etiketten står det att den är alkoholfri – men egentligen är den fyraprocentig.

ANNONS
|

Det var under torsdagen som Systembolaget meddelade att man dragit tillbaka en leverans av Briska rosé nummer 88 085. Anledningen är att den har en etikett där det står att den ska vara alkoholfri. Något som inte är fallet, vilket Aftonbladet bland annat har rapporterat. Egentligen har cidern en alkoholhalt på fyra procent.

Enligt Systembolaget har man plockat bort de aktuella flaskorna från berörda butiker och att det går bra att lämna tillbaka felaktigt markerade flaskor till närmaste butik.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS