Varning för ny hackerattack: Twitter nere

ANNONS
|

Från klockan 18:30 under fredagen upplevde användare problem med att komma in på Twitter. När GP Onlines redaktion testar kommer en del inte in alls på sidan medan andra får upp en bruten sajt. Vid klockan 20 kvarstod problemen.

Internettrafikföretaget Dyn varnade under fredagen för att ytterligareencyberattack skulle kunna drabba ett stort antal populära sajter, rapporterar amerikanska CNBC. Tidigareunder dagen låg ett stort antal webbplatser och tjänster baserade på östkusten i USA nere,inklusive Amazon, Twitter, Spotify och CNBC.com. Dessa och flera andrastängdes ned under två timmar under fredag morgon, lokal tid, efter en överbelastningsattack.

LÄS OCKSÅ:Hackerattack mot storsajter

ANNONS

–Vi har börjat övervaka och mildra en DDoS-attack mot vår Dyn Managed DNS-infrastruktur. Våra ingenjörer fortsätter att arbeta på att mildra problemet, skrev Dyn på sin webbplats på fredagen, enligt CNBC. När GP försöker gå in på sajten går det emellertid inte att komma in på den.

Säkerhetstjänsten startarutredning

Attacken ska ha börjat vid 07:10, lokal tid. Det ska ha påverkat Dyns infrastruktur. EnligtDyn ska tjänsterna haåterställts till det normala 09:20, lokal tid, men vid klockan 10 går det alltså återigen inte att komma in på deras hemsida. Då var klockan 19 i Sverige.

Det är inte känt vem som ligger bakomhackerattacken. Den amerikanska säkerhetstjänsten,Department of Homeland Security, ville till en början inte kommentera saken, men strax innan klockan 20 bekräftade myndigheten att man startat en utredning för att ta reda på vad det är som händer med sajterna som ligger nere, rapporterar Breaking News.

Texten uppdateras

ANNONS