Varning för äldre?

ANNONS
|

Nu kräver han att en skylt sätts upp för att varna bilisterna för stapplande pensionärer.

- Det måste finnas massa äldreboenden som ligger vid vägen. Dessutom blir antalet dementa i Sverige fler och fler samtidigt som många äldre blir allt piggare. Det gör att fysiskt vitala personer utan möjligheten att göra en rimlig bedömning av trafiken riskerar att bli en trafikfara, säger Jan-Inge Gustafsson till Västervikstidningen.

Under en resa i Skottland såg han ett vägmärke som varnade för äldre, och som verksamhetschef för Sundsgårdens äldreboende i Hjorted ville han sätta upp en liknande skylt på hemmaplan. Men Vägverket sade nej. Några sådana skyltar existerar inte.

ANNONS

För att ett nytt vägmärke ska införas i den svenska faunan krävs ett beslut av regeringen om ett ny vägmärkesförordning. Några planer på att riva upp den nuvarande finns dock inte.

Men Jan-Inge Gustafsson ger inte upp.

- Jag har väldigt svårt att förstå att det ska vara så krångligt för att få till en varningsskylt. Nu kanske jag i alla fall har väckt frågan till liv. Jag får väl starta en blogg eller något där jag kommer att driva frågan vidare, säger verksamhetschefen till VT.

ANNONS