Miljöförvaltningen i Malmö har gått igenom och besökt 411 restauranger och kaféer i staden – och granskat totalt 938 maträtter i jakten på allergener. Personal i servering och kök har fått svara på frågor om matens innehåll.
Resultatet är nedslående. Många missade ingredienser som innehåller exempelvis soja, gluten och mjölk.
– En av fem lämnade fel information, det är jättemycket, säger Maria Svensson, enhetschef för livsmedelskontrollen vid Malmös miljöförvaltning, till tidningen.
Tre restauranger visste inte ens vad begreppet allergi innebär.
Samma kontroll gjordes 2020 – då kunde 53 procent av de undersökta restaurangerna inte svaren på vad maten innehöll.
Kommentarer
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.