Vann 127 miljoner - skänker bort 100

Förra lördagen vann en man i Luleå 127 miljoner kronor på Lotto. Nu har han bestämt sig för vad han ska göra med pengarna. Han skänker bort 100 miljoner och behåller 27 miljoner själv.

ANNONS
|

Det var lördagen den 21 maj som Svenska Spel meddelade att de skulle dela ut den stora drömvinsten på 127 miljoner kronor till en ensam vinnare, som spelat på Lotto.Men personenvarbortrest och hade ingen aning om att han just blivit mångmiljonär.

Till slut gav han sig till känna, och visade sig vara en man i pensionsåldern som bor i Luleå och som lämnat in spelet i en kiosk iHertsön, ett bostadsområde i östra Luleå.

Nu har beskedet sjunkit in, och mannen har bestämt sig för vad han ska göra med pengarna. Han skänker bort 100 miljoner och behåller 27 miljoner själv.

ANNONS

– Han har bestämt sig för att behålla 27 miljoner för egen del, han tycker att det kan räcka för att ge guldkant till livet för ett pensionärspar,säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson som pratat med mannensom vill förbli anonym.

– 100 miljoner tänker han skänka till välgörenhet och även till nära och kära.Han är ju pensionär och tycker att 27 miljoner räcker alldeles utmärkt för egen del.

Pierre Jonson berättar också att mannen firat sin drömvinst med att äta kanelbullar tillsammans med sin fru.

– Det måste ju inte vara champagne för att det ska vara festligt.

Mannen kommer nu att få besökaSvenska Spels huvudkontor i Visby för att ta emot sin vinstcheck och i samband med det få hjälp med juridiska dokument och ekonomisk rådgivning.

ANNONS