Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fler restauranger får MSC:s certifiering för hållbart fiske. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Vanligare med schyst fisk på restaurangen

Allt fler restauranger serverar miljömärkt och hållbar fisk. Förra året fick 200 restauranger Marine Stewardship Councils (MSC) certifiering för hållbart miljöfiske, vilket gör att det totala antalet restauranger med certifieringen nu är 695.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Bland de nya restaurangerna finns stora aktörer som Max och Sushi Yama.

Certifieringen kräver att fisken kommer från hållbara bestånd och dessutom är spårbar och skiljs från icke-certifierad fisk.

När Världsnaturfonden presenterade sin fiskguide tidigare i veckan fick flera firrar som äts flitigt i Sverige rött ljus eftersom fisket av dem inte är hållbart. Bland annat uppmanas konsumenter att undvika makrill, torsk och nordhavsräkor.