Vänsterpartiet i Angered uppmanade till demonstration med en grupp som ansåg att palestinier har rätt att göra väpnat motstånd mot ockupationen och belägringen. Arkivbild.
Vänsterpartiet i Angered uppmanade till demonstration med en grupp som ansåg att palestinier har rätt att göra väpnat motstånd mot ockupationen och belägringen. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

V drar undan stöd för palestinsk manifestation

En palestinsk organisation i Göteborg spred budskapet att Hamas attack på Israel var "rättmätigt".
Vänsterpartiet i Angered uppmanade sina medlemmar att delta i demonstrationen. Men partiet säger nu att det inte kände till att personer skulle uttrycka stöd för Hamas.

ANNONS
|

I ett inlägg på Facebook delade organisationen, som kallar sig "Palestinska Samordningsgruppen – Göteborg", budskapet: "Den här gången har palestinierna tagit striden till Israel, och ännu en gång visat att de vägrar låta sig kuvas."

Gruppen spred också budskapet att palestinier nu gjorde rättmätigt motstånd mot apartheid och ockupation.

Vidare spreds att det är "Israel som bär ansvaret också för våldet som drabbar israeler" och att palestinierna "har all rätt att göra motstånd mot ockupationen och belägringen, inklusive väpnat motstånd."

Vänsterpartiet i Angered uppmanade sina medlemmar att delta i demonstrationer med organisationen. "Ut på gatorna med Palestinska Samordningsgruppen – Göteborg!", skrev de på Facebook, följt av tider och dagar denna vecka.

ANNONS

Demonstrationerna planerades att hållas på onsdagen och på fredag, men redan på måndagen hölls en manifestation.

Efter att TT kontaktat Vänsterpartiet i Angered har de tagit bort sitt inlägg.

Håkan Eriksson, distriktsordförande i Göteborg, skriver i en kommentar:

"Vi är emot Hamas attack mot civila israeler och vi är emot Israels bomber mot civila i Gaza, vilket var det som demonstrationen skulle handla om. Partiföreningen i Angered visste inte på förhand om vad andra organisationer på demonstrationen skulle säga och tar avstånd från det. Därför har de också tagit bort inlägget.”

V:s partisekreterare Aron Etzler skriver vidare: "Vår linje är tydligt annorlunda än andra organisationer som var på demonstrationen och för att göra det glasklart har partiföreningen i Angered raderat inlägget om den.”

ANNONS