Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Snart blir det kallare igen. Arkivbild

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Våren är här – i en dag till

Äntligen är solens strålar här igen och vi kan alla njuta av våren. Eller? Riktigt så enkelt är det inte, men snart är våren här – för de flesta.

Halländska Torup njöt i helgen av vårsolen, temperaturen steg till årets högsta i hela landet – 21,8 grader.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det är den högsta temperaturen som vi har mätt upp i år helt enkelt. Men även på andra håll i Götaland var det uppe på 20 grader i helgen som var, säger SMHI:s meteorolog Sandra Andersson.

Hon säger att temperaturen i sig inte är något ovanligt för den här tiden på året, och att det vanligtvis är mycket svängningar uppåt och nedåt.

- Även i dag i södra Götaland kommer det ungefär i samma område att komma upp på 20 grader på sina håll, men det är också sista dagen för från och med i morgon och framåt är det lägre temperaturer som väntar även över södra Sverige. Det blir mer normala temperaturer kan man säga, för årstiden, säger Andersson.

För att våren ska vara bekräftad, meteorologiskt, för hela Götaland krävs ytterligare en eller två dagar av varmare temperaturer.

- Troligtvis kan vi bekräfta det om någon dag, säger Andersson.

För Norrland dröjer våren ytterligare några veckor. Men i huvudstaden är det numera vår:

- Vi har fått vår i Stockholmsområdet, det kunde vi bekräfta i går kväll faktiskt. Men det stora klivet är några dagar bort, säger Andersson.