En man som arbetade som vårdare på en psykiatrisk klinik döms för att ha våldtagit en patient. Arkivbild.
En man som arbetade som vårdare på en psykiatrisk klinik döms för att ha våldtagit en patient. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Vårdare våldtog ung kvinna på psykklinik

ANNONS

En vårdare vid en psykiatrisk klinik i Jönköpings län döms för att ha våldtagit en kvinnlig patient, rapporterar P4 Jönköping.

Den unga kvinnan skrevs in på sjukhuset i fråga förra året och bedömdes då vara självmordsbenägen.

I rätten sade hon sig ha berättat för vårdaren att hon utsatts för våldtäkter tidigare. Vårdaren gick in i hennes journal, tog reda på hennes telefonnummer och inledde en kontakt som ledde till att de hade samlag på avdelningen.

Mannen erkände dataintrånget i kvinnans journal, men nekade till våldtäkt. Rätten bedömer dock att mannen kände till att kvinnan var sjuk och i en utsatt situation.

ANNONS

– Tingsrätten gör ju bedömningen att målsägande inte haft möjlighet att samtycka, säger åklagare David Larsson till radion.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS