Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Världskänd hund hemma i Ö-vik

Det krävdes ja från myndigheterna. En lång resa från Ecuador. 120 dagar i karantän. Och en ny flygresa. Men till slut var hunden Arthur äntligen framme i sitt nya hem i Örnsköldsvik, där det vankades köttbullar för att fira vovvens hemkomst.

Som den stjärna han är viftade han på svansen, var med på noterna när mängder av människor ville ta mobilbilder och lät sig snällt klappas på Arlanda. Barbro Lundström, som just kommit hem från semestern, var en av många som ville fånga Arthur på bild.

-Jag älskar hundar och blev alldeles grinfärdig av att läsa om Arthur. Det måste vara något speciellt, den kontakten han och ägaren fick, säger hon.

Även flera ur personalen passade på att klappa, plåta och till och med krama den tålamodiga vovven.

-Det här är ju en riktig kändis, så då får man ju passa på, säger Jacob Lövgren, som jobbar på Höga Kusten Flyg.

Tufft i hundburen

Men väl inlastad i den lilla plastburen var det inte lika roligt längre. Arthur gnydde, gnällde och nästan skrek i protest innan planet skulle lyfta.

-Då var det så här nära att jag ville plocka ut honom ur planet och ställa in resan, säger ägaren Mikael Lindnord och måttar med tummen och pekfingret.

När husse fick sätta sig intill Arthur lugnade han ner sig ganska omgående.

Pressens älskling

Sagan om gatuhunden som slog följe med det svenska multisportlandslaget under VM i Ecuador i november spreds som en löpeld. Laget gav jycken en köttbulle - och sedan blev han laget trogen. Bilderna spreds över världen, och Mikael Lindnord hade ingen lust att lämna hunden och åka hem till Sverige. Efter flera turer sade Jordbruksverket ja. Sedan dess har Arthur suttit i karantän och han släpptes ut i fredags. Återigen hamnade han i strålkastarnas ljus, och journalisterna flockades vid djursjukhuset i södra Stockholm där Arthur opererades. Den mediala showen fortsatte i Örnsköldsvik, där hunden och familjen Lindnord välkomnades av lokalpressen på söndagseftermiddagen.

-Han har ett järnpsyke, det är få förunnat att få ha en sådan här hund. Jag har aldrig sett honom göra något aggressivt. Det känns som om vi har känt varandra i hela livet, berättade Mikael Lindnord för reportrarna.

TT: Vad ska ni göra när ni kommer hem?

-Vi har faktiskt köttbullar i kylen, säger Lindnord och skrattar.