Väpnat rån mot guldbutik

Två rånare slog till mot en guldsmedsbutik i Norrköping. Beväpnade med ett pistolliknande föremål hotade de personalen och krossade montrar i butiken. - Det är allmän röra i butiken, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

ANNONS
|

Strax innan klockan 17 fick polisen i Norrköping larm om ett rån. Två personer ska ha varit inne i butiken och krossat montrar. En av gärningsmännen hotade personalen med ett pistolliknande föremål. Rånarna flydde platsen till fots.

Två personer i butiken fick sårskador i samband med rånet och fördes med ambulans till sjukhus.

- Två personer är förda till sjukhus med någon form av sårskador och de blödde när de lämnade platsen säger Thomas Agnevik.

Stor polisinsats

Flera polispatruller tog sig till platsen och jagade gärningsmännen och platsen spärrades av. Vid 18-tiden hade polisen fortfarande inte lyckats gripa någon misstänkt för rånet och är intresserade av att få in tips från allmänheten.Händelsen är rubricerad som grovt rån.

ANNONS

Bytets storlek var någon timme efteråt inte känd.

- Vi misstänker att de fick med sig ett antal guld- och silverföremål som låg i de montrar som krossades, men det är inte klarlagt, sägerThomas Agnevik.

Polisen är fortfarande på platsen och jakten på rånarna fortsätter.

- Vi arbetar med ett område som är avspärrat och söker med hund och håller förhör med vittnen. Vi ska också göra en kriminalteknisk undersökning på platsen samt vissa spaningsåtgärder i området, sägerThomas Agnevik.

ANNONS