Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vädret fortsätter växla mellan sol och regn

Varmt eller kyligt? Sol eller regn? Sommarvädret tycks ha svårt att bestämma sig. Enligt SMHI kommer de växlande temperaturerna att hålla i sig under veckan.

- I och med att det är lågtrycksbetonat kommer det att vara varannandagsväder. Vissa dagar går temperaturerna upp till 20 grader i söder och då känns det väldigt somrigt, säger Charlotta Eriksson, meteorolog vid SMHI, och tillägger:

- Men det blir inte ett högtryck som ger en längre värmeperiod. Det blir max mellan 20 och 25 grader – inte 25 till 30 grader, som många vill ha.

Veckan inleds med ett lågtrycksbetonat väder med en del regnområden som rör sig in över landet söderifrån och norrut över Norrland samt upp över Östersjön. Bland annat Gotland och Öland väntas få en del regn.

- Vi har utfärdat en klass 1-varning för stora regnmängder från måndag kväll till tisdag morgon. Det väntas komma mellan 30 och 40 millimeter regn, säger Charlotta Eriksson.

Även Östra Götaland, framför allt kusten, och Stockholmsområdet bjuds på regn. I norr kommer regn att varvas med uppehåll – och en del sol.

- I södra Norrland blir det mellan 15 och 20 grader och i norra Norrland omkring 15 grader.

På torsdagen och fredagen ser det mer hoppfullt ut för den som längtar efter sol och värme.

- Det ser ut att bli mer högtrycksbetonat väder med uppehåll och sol i större delarna av landet, säger Charlotta Eriksson.

Men redan under lördagen och söndagen växlar vädret igen – och bjuder på ett mer sammanhängande regn.

- Det är inte igenmulet under hela helgen. Solen tittar fram ibland.