Våren får vänta - snöfall drar in över hela landet

De som klev upp tidigt på lördagsmorgonen fick en köldsmocka i ansiktet. I Göteborg var det sex minusgrader och på vissa håll i landet så kallt som 20 minusgrader. Nu avtar köldchocken och den stigande temperaturen för med sig snöfall – Man kan vänta sig upp till fyra centimeter snö i Göteborg, säger Forecas meteorolog Christoffer Hallgren.

ANNONS
|

Lördagsmorgonens kalla temperaturer kunde upplevas som extra kyliga, eftersom nordvästliga vindar bidrog medenextra bitande köldkänsla.

Som kallast i Göteborg var det på lördagen sex minusgrader och i de norra delarna av landet kröp temperaturerna ner till minus 20 grader. Allra kallast var det i Jokkmokk, med minus 23 grader. Falsterbo i Skåne hade dygnets varmaste morgon med två plusgrader.

– Det kommer bli mildare väder nunär solen går upp mer och värmer på. Envarmfront kommer dra in västerifrån under dagen och för med sig snöfall över södra Sverige. I Göteborg kommer det börja snöa under eftermiddagen, sägerChristoffer Hallgren, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

ANNONS

Snöfall i hela landet

Hela landet, bortsett från norra Norrland,berörs av snöfallsområdet.

–Man kan vänta sig upp till fyra centimeter snö i Göteborg, sägerChristoffer Hallgren.

Senare på lördagskvällen kommer snön övergå i regnväder på västkusten. Plusgraderna kommer hålla i sig även om det blir lite molnigt de kommande dagarna finns det en del solchanser.

– Det blir främst plusgrader hela dygnet framöver nu. Temperaturen kommer ligga kring 4-6 grader på dagen.

Vårkänslor i luften

Nästa veckan blir det allmänt ostadigt väder med en del regnområden som drar in från väster. Det blir dock fortsatt milt väder med främst plusgrader dygnet runt.

– Den meteorologiska våren har kommit på de flesta håll i Götaland nu och det kommer väl kännas en den del som vår nu med plusgrader i luften.

LÄS OCKSÅ: Hit kommer våren först

Meteorologisk vår innebär att dygnsmedeltemperaturen ska vara över noll grader sju dygn i rad. Vårens ankomst räknas då från det första av dessa sju dygn. Det kan inträffa tidigast den 15 februari

ANNONS