Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man som utgav sig för att vara en så kallad ”sugar daddy” på nätet sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för fem våldtäkter.  Bild: Henrik Björnsson
En man som utgav sig för att vara en så kallad ”sugar daddy” på nätet sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för fem våldtäkter. Bild: Henrik Björnsson

Utgav sig för att vara ”sugar daddy” – misstänkt för fem våldtäkter

En man i 60-årsåldern ska ha utgett sig själv för att vara en så kallad ”sugar daddy” på nätet och lovat kvinnor ett lyxigt liv med pengar. Men i själva verket bor han i en liten ort i Värmland dit han lurat flera kvinnor.
Nu sitter han häktad på sannolika skäl misstänkt för fem våldtäkter, berättar Nya Wermlands-Tidningen.

För ungefär en till två veckor sedan häktades en man i 60-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för fem våldtäkt mot kvinnor, något som Nya Wermlands-Tidningen pratat om i podden NWT Krim.

Mannen ska ha utgett sig själv för att vara en så kallad ”sugar daddy” på nätet och gått under namnet ”Alltid ärlig”, men det var något som inte alls stämde överens med hur hans verklighet faktiskt såg ut.

LÄS MER: Misstanken: Gick in på skönhetssalong – våldtog och rånade ägaren

Enligt tidningen ska mannen ha beskrivit sig själv som framgångsrik och berättat att han har en lägenhet på Östermalm som kvinnorna skulle få låna och att han ägde flera fastigheter utomlands. Han ska också ha berättat att han höll på att ta helikopterkörkort.

Bor i en liten ort i Värmland

Men i själva verket bor han i en liten ort i Värmland dit kvinnor kommit för att träffa denna man som de lärt känna via nätet. Enligt åklagaren ska mannen ha gjort saker med dem som de själva inte var med på, berättar journalisten Nicole De Bouczan i podden.

”Han har erbjudit kvinnor sällskap, eller rättare sagt velat ha sällskap av kvinnor mot att han betalar dem kanske 20 till 30 tusen kronor i månaden”, berättar journalisten i podden.

LÄS MER: Joel Kinnaman anmäld för förtal - utreds redan för våldtäkt

En av kvinnorna ska ha polisanmält mannen efter den misstänkta händelsen och därefter ska polisen ha fått fram att det rör sig om flera målsägande.

Häktad på sannolika skäl

För ungefär en till två veckor sedan häktades mannen och är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot fem kvinnor. Men enligt tidningen finns det i nuläget fler anmälningar som kan komma att bli aktuella.

Mannen förnekar brott.

I podden berättar journalisten att mannen har varit brottsaktiv sedan sent 90-tal och har tidigare bland annat blivit dömd för koppleri i Norge. Där ska han ha fört in ryska kvinnor till en liten by i landet och haft en bordell på en camping. Totalt har han suttit i fängelse i över tio år för olika brott.

LÄS MER: Man häktad för överfallsvåldtäkt på Drottningtorget

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.