Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Slappa dagar på stranden i all ära, när svenskar reser utomlands är möjligheten till utflykter numera det viktigaste. Arkivbild.

Utflyktsmål viktigt för svenska resenärer

Många förknippar nog semesterresor med avkopplande stunder på stranden och ett bekvämt hotell att komma tillbaka till vid dagens slut. Den bilden håller dock på att förändras.

I en ny Sifoundersökning som har beställts av resebyrån Ticket framgår det att 37 procent av de tillfrågade anser att utflyktsmöjligheter är den viktigaste faktorn när det är dags att välja semesterresemål. Först därefter kommer ett boende nära stranden. Tredje viktigast är ett boende med hög standard.

Ett boende med hög standard toppade listan i en undersökning hösten 2017, då 39 procent svarade att detta var viktigast. I den senaste undersökningen hamnar samma siffra på 28 procent, en minskning med 11 procentenheter.

Bland de minst viktiga faktorerna på listan återfinns bland annat tillgång till ett bra nattliv på semesterorten samt möjligheten att tillbringa den lediga tiden på ett barnfritt boende. Dessa två kategorier samlade blott 3 procent vardera.