Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Uppgifter: Trafikbråk bakom dubbelmordet

I fredags kväll sköts två bröder till döds på ett Café i Rinkeby. Enligt uppgifter till SVT ska motivet vara ett mindre trafikbråk.

De två bröderna ska ha hamnat i bråk med gärningsmannen bara dagar före det brutala mordet, rapporterar SVT. Enligt säkra källor till SVT ska brödernas bil ha blivit påkörd bakifrån i ett garage inne i Kista galleria. Det ska ha lett till en hätsk diskussion som sedan eskalerade. 

Det var strax före klockan 22 på fredagskvällen som polisen larmades om en skottlossningen i Rinkeby i Stockholm.

Två unga män, som var bröder, har dött i en skottlossning. Bröderna ska ha jagats in i ett diskrum där de sköts av okända gärningsmän med flera skott. 

– Det är två personer som har avlidit på platsen, sa Tove Hägg, informatör vid polisen i Stockholm under fredagskvällen. 

Inga uppgifter om kopplingar till kriminellt nätverk

Polisen uppger att det har var stökigt vid brottsplatsen under kvällen. I samband med att man har anlänt har det samlats mycket folk kring platsen, och det har även kastats flera föremål mot de poliser som arbetat där. Enligt polisen ska ingen ha kommit till skada under tumultet. 

De mördade bröderna ska ha varit kända av polisen sen tidigare, men bara för ringa brott. Enligt SVT:s uppgifter har de ingen koppling till något organiserat kriminellt nätverk. 

Polisen har varit mycket förtegen gällande omständigheterna kring mordet. 

I nuläget finns det inga gripna för dubbelmordet i Rinkeby. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.