Uppgifter: Tonårspojke knivhöggs på väg till skolbal

Under torsdagskvällen avled en pojke i 15-årsåldern efter att ha blivit stickskadad i södra Stockholm.
Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ha varit en tonårspojke på väg till sin skolbal som är offret.
Även den misstänkta gärningsmannen är i 15-årsåldern.

ANNONS
|

Det var vid 16-tiden som en skadad person hittades vid en port till ett flerfamiljshus i Älvsjö i södra Stockholm. Senare kunde en person gripas misstänkt för att ha angripit offret med någon form av vasst föremål.

Strax efter klockan 19.30 meddelade polisen att offret avlidit av sina skador och att anhöriga underrättats.

Initialt ville polisen inte bekräfta ålder på de två iblandande personerna, men senare under kvällen bekräftade de att det rör sig om två pojkar.

– Den avlidne och den gripne är under 18 år och det gör att vi samverkar med socialtjänsten, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

ANNONS

Ska ha varit finklädd

Enligt Aftonbladet ska offret vara en tonårspojke som var på väg till sin skolbal. Han ska enligt tidningen ha varit uppklädd. Uppgifterna kan inte bekräftas av polisen.

– Vi arbetar för att kartlägga händelseförloppet. Vi har en gripen som kommer höras under kvällen, säger Towe Hägg.

Polisen har under den tekniska undersökningen under kvällen fokuserat extra på tre platser. Det rör sig om porten där pojken hittades, trappuppgången och tvättstugan. Polisen konstaterar att brottsplatsen inte är utomhus.

Brottsrubriceringen är mord. Det går inte att utesluta att det skulle kunna finnas ytterligare personer som varit inblandade.

– Det är det vi arbetar för att fastställa.

Polisen vill inte ge några kommentarer angående mordvapen. Motivet till dådet är oklart.

– Allt sånt ska vi reda ut nu, om det finns och hur det ser ut. Det är inget jag kan kommentera nu, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen till TT på fredagsmorgonen.

Vid 21.45 på torsdagskvällen togs polisens avspärrningar bort. Strax innan 23.30 meddelade polisen att den misstänkta förhörts och anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord.

På fredagsmorgonen meddelar polisen att den tekniska undersökningen är avslutad, skriver TT.

– Vi har samlat in material nu från tekniker, från kläder som brottsoffret hade på sig, genom dörrknackning med mera. Vi ska börja bearbeta det nu, säger Daniel Wikdahl.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS