Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En tidigare Malmöbo med kriminell bakgrund har enligt uppgifter skjutits till döds i London. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
En tidigare Malmöbo med kriminell bakgrund har enligt uppgifter skjutits till döds i London. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Uppgifter: Tidigare Malmöbo mördad i London

En 36-årig tidigare Malmöbo sköts ihjäl framför sin familj utanför hemmet i London på julafton, rapporterar Kvällsposten.
Brittisk och svensk polis samarbetar i ärendet, bekräftar polisens Nationella operativa avdelning (Noa) för TT.

– Men jag kan inte gå in på några detaljer alls. Det råder förundersökningssekretess, säger Kristian Ljungberg vid polisens nationella mediecenter.

Orsaken till poliskontakten länderna emellan är att mordet kopplas till den svenska gängvärlden, rapporterar Sydsvenskan.

Mannen var skriven i Malmö till 2016 och utvandrade därefter till Storbritannien. En poliskälla säger till Sydsvenskan att flera av hans gamla kontakter antingen utsatts för mordförsök eller mördats under senare år.

Desperata rop

Vid 21-tiden lokal tid på tisdagen kom 36-åringen i sällskap med sin familj – en kvinna och ett yngre barn – till hemmet i stadsdelen Battersea i sydvästra London. Alldeles nära bostaden sköts han ned med flera skott av en person som flydde till fots mot Battersea Bridge Road, enligt Metropolitan Police.

Kvinnan skrek på hjälp och en av dem som reagerade var grannen Vittoria Amati.

– Han låg framför dörren i en blodpöl. Han levde fortfarande. Vi hoppades verkligen att han skulle klara sig, säger hon i The Guardian.

En ung sjuksköterska försökte enligt Vittoria Amati stoppa blodflödet. Men förgäves. Mannen dödförklarades på platsen. Den formella identifieringen återstår.

Många skott

Vittoria Amati berättar att hon hörde åtta till tio skott avlossade i snabb följd. Uppgiften om antalet skott varierar i brittiska medier.

Den förkrossade familjen får stöd av specialister inom den brittiska polisen.

Ännu på torsdagen var ingen misstänkt gripen.

"Vår utredning är i ett väldigt tidigt skede och vi arbetar fortfarande med att försöka hitta ett möjligt motiv till att man mist livet på ett sådant här fasansfullt sätt, på julafton, inför sin familj", säger kriminalinspektör Jamie Stevenson i ett pressmeddelande.