Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uppgifter: Skottskadade kvinnan var på besök från Norge

Den kvinna som skadades allvarligt i en skottlossning i köpcentret Emporia i Malmö på fredagskvällen ska ha varit på besök från Norge, rapporterar Expressen.

Det var strax innan klockan 17.30 på fredagen som polisen fick larm om en skottlossning inne på köpcentret Emporia i Malmö. Kort därefter konstaterade polisen att två personer, en kvinna och en man, hade blivit skjutna.

Den 39-åriga kvinna som skadades vid skjutningen är enligt Expressen bosatt i Norge och vistades tillfälligt i Skåne. Enligt tidningens uppgifter mår hon nu betydligt bättre och ska ha fått lämna sjukhuset.

Hon ska enligt polisen ha varit en förbipasserande.

– Tyvärr är det så att en kvinna tragiskt nog verkar ha kommit förbi platsen och blivit allvarligt skottskadad, Petra Stenkula, polischef Malmö, på en pressträff på lördagen.

15-årig misstänkt gripen

Den 31-årige man som sköts avled senare på sjukhuset till följd av sina skador. Mannen var sedan tidigare välkänd av polisen och tros ha varit måltavlan för skjutningen.

Den gripne och misstänkte 15-åringen är hemmahörande i Göteborg, och är även han känd av polis sedan tidigare. Han har bland annat varit misstänkt för stöld och olaga hot.

Enligt Åklagarmyndigheten nekar 15-åringen till brott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.