Uppgifter: Polis besköts efter ingripande i Rinkeby

Enligt uppgifter till Aftonbladet besköts en polispatrull i samband med ett ingripande i Stockholmsförorten Rinkeby, natten mot måndag. Ingen ska ha kommit till skada i skottlossningen, och en ung man är gripen misstänkt för försök till mord.

ANNONS
|

Larmet kom in vid 00.50-tiden och händelsen ska ha inträffat nära en skola i Rinkeby. Enligt uppgifter till Aftonbladet riktades skjutningen mot tre poliser, i samband med att dessa försökt stoppa en ung man som färdades på en elsparkcykel.

Polisens jourhavande förundersökningsledare Oskar Tallryd bekräftar att en skottlossning inträffat utan att någon blivit träffad. Polisen inledde en större insats i samband med skjutningen och har nu spärrat av platsen för teknisk undersökning.

– En person är gripen. Det är en man i 18-årsåldern, säger Tallryd till Aftonbladet.

På frågan om vem som utsattes för skottlossningen vill Lena Bakki, Stockholmspolisens vakthavande befäl, inte lämna en kommentar.

ANNONS

– Men jag säga att de skedde i samband med att man skulle stoppa och kontrollera en person. Det finns ingen tredje part i det här, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS