Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Uppgifter: Mannen lurades in i dödsfällan

En person har häktats misstänkt för inblandning i drunkningsmordet vid sommarstugan i Arboga sommaren 2015, enligt SVT. Offret var gift med den kvinna i 40-årsåldern som redan sitter häktad misstänkt för just detta mord - samt för att ha dödat sin pappa och försökt döda sin mamma. Ytterligare två personer anhölls misstänkta för inblandning - nu har de släppts. De nya misstänkta har alla koppling till kvinnan och enligt VLT ska de ha lurat mannen in i dödsfällan.

Två mord och ett mordförsök - allt inträffade vid samma sommarstuga i Arboga men med ett års mellanrum.

Gemensamt är också en kvinna i 40-årsåldern. Det första mordet inträffade sommaren 2015. Då hittades hennes make död i Hjälmaren strax intill sommarstugan. Det som först verkade vara en drunkningsolycka visade sig vara ett planerat mord.

Och i somras hittades kvinnans pappa mördad och mamma svårt skadad inne i Arbogasommarstugan.
– Jag har hål i kroppen ska kvinnan ha sagt när hon ringde 112 sent på kvällen.

LÄS MER: Dottern misstänks för mord på sin make

LÄS MER: Uppgifter: Dottern gav maken en spruta som gjorde honom sjuk

Agerade inte ensam

Kvinnan sitter häktad misstänkt för inblandning i de två morden och mordförsöket.

Men hon har inte agerat ensam. Rörande sommarens mord och mordförsök har hennes pojkvän i 20-årsåldern erkänt att han är den skyldiga. Enligt "Veckans Brott" i SVT har han också sagt att kvinnan i 40-årsåldern körde honom till platsen. Men kvinnan nekar till all inblandning.
– Hennes inställning är att om han har fått den uppfattningen så har han fått det om bakfoten. Hon har inte bett om något sådant där, säger Leif GW Persson som engagerat sig i fallet.

LÄS MER: Tre anhållna för drunkningsmordet i Arboga

Lurades in i dödsfälla

Och tidigare i veckan greps tre personer, med koppling till kvinnan i 40-årsåldern, misstänkta för inblandning i drunkningsmordet sommaren 2015.

Enligt uppgifter till VLT ska mordoffret ha lurats in i dödsfällan av de inblandade. Han trodde att han skulle få skjuts att hämta sina barn - men i stället ska han ha blivit mördad.

Nu har en av de tre senast gripna begärts häktad. Mannen i 25-årsåldern är på sannolika skäl misstänkt för mordet.

- Jag vill inte gå in och kommentera utredningen, omständigheter kring utredningen, säger kammaråklagare Johan Fahlander.

Åklagaren skriver i häktningsframställan att brottet misstänks ha begåtts mellan klockan 20.30 på kvällen den sjunde augusti 2015 och klockan åtta morgonen därpå. Häktningsförhandlingen med mannen i 25-årsåldern pågår nu under fredagseftermiddagen. Enligt TT nekar mannen till brott. Strax efter klockan fyra rapporterade SVT att mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Två släppta

När häktningsframställan lämnades in satt de två andra personerna fortfarande anhållna och åklagarmyndigheten berättade att de skulle hålla fler förhör med dem. Men nu har en av dem släppts på fri fot. Den släppte är en man.

- Det fanns inte skäl att begära honom häktad, säger Johan Fahlander om sitt beslut och berättar att misstankarna har försvagats mot honom.

Då var en kvinna fortfarande anhållen. Men efter förhör släpptes även hon.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.