Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

LO:s ordförande Susanna Gideonsson gratulerar Magdalena Andersson till att hon valts till ny partiordförande för Socialdemokraterna under torsdagen på socialdemokraternas kongress i Göteborg.  Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
LO:s ordförande Susanna Gideonsson gratulerar Magdalena Andersson till att hon valts till ny partiordförande för Socialdemokraterna under torsdagen på socialdemokraternas kongress i Göteborg. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Uppgifter: LO kan svänga i Las-frågan

LO kan vara på väg att ställa sig bakom den omdebatterade Las-överenskommelsen, enligt Ekot. Ett beslut väntas fattas under tisdagskvällen.

LO har tidigare inte ingått i den så kallade Las-överenskommelsen, vilket exempelvis Kommunal och IF Metall gjort.

Men enligt Ekots uppgifter har LO och arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv nu en preliminär uppgörelse på plats, som kan innebära att LO nu ställer sig bakom förändringarna i arbetsrätten.

Det innebär att ett enat LO nu kan komma att stödja den tidigare kontroversiella ändringen.

Överenskommelsen kom till som resultatet utav en av de 73 punkter som finns i januariavtalet och som har varit en av mandatperiodens svåra frågor. Så sent som för några veckor sedan krävde Vänsterledaren Nooshi Dadgostar att Las-processen ska skjutas upp till efter nästa val.

Men nu kan arbetsmarknadens parter vara på väg att nå full enighet i frågan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.