Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder: TT.

Uppgifter: Lasermannen begärs utlämnad - advokaten: "Borde jag ha hört"

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", berättar nu för Aftonbladet att han blivit delgiven misstanke för ett över 20 år gammalt mord i Tyskland. Ausonius advokat, Thomas Olsson menar dock att han inte fått några uppgifter om det som påstås i tidningen. – I egenskap av hans advokat borde jag rimligen fått reda på det, säger Thomas Olsson, till GP.

Det ska gälla ett mord på en man som sköts i huvudet i Frankfurt 1992, skriver Aftonbladet.

Ett rättsfall som John Ausonius tidigare kopplats till av tyska myndigheter. Tysk polis och åklagare var i fjol i Sverige för att förhöra livstidsdömde John Ausonius, den så kallade lasermannen, om ett mord i Frankfurt i Tyskland 1992. En brott som Ausonius fortsatt nekar till.

– Senast jag hörde något om detta var när jag satt med i ett förhör gällande detta för något år sedan, säger Thomas Olsson till GP.

LÄS MER: Ausonius förhörd om tyskt mord

Enligt tidningen ska John Ausonius fått besked om Tyskland utlämningsbegäran i förra veckan. Till Aftonbladet ställer sig Ausonius själv frågande till beskedet.

Får de göra såhär?

– Har de verkligen rätt att komma med ett åtal nu när det inte har hänt någonting på 20 år? Den frågan är viktigast att få svar på innan jag vet vad jag ska svara på om jag ska åka ner dit eller inte, säger han till tidningen och fortsätter.

– Jag har ju ingenting emot att åka, jag tror ju att jag kommer bli frikänd och att ärendet kommer bli nerlagt där nere. Men det måste ju gå korrekt till, säger Ausonius till Aftonbladet.

Livstidsdömd

Ausonius sitter i dag fängelse på livstid dömd för ett mord, nio mordförsök och två bankrån i Sverige under hösten och vintern 1991-92. Enligt Aftonbladet sitter han för närvarande i  en anstalt med lägre säkerhet.

Han har flera gånger försökt få sitt straff tidsbestämt men nekats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.