Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts till döds vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm natten mot söndagen. Bild: Ali Lorestani/TT
Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts till döds vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm natten mot söndagen. Bild: Ali Lorestani/TT

Uppgifter: Knarkkonflikt bakom mordet på tolvåringen i Botkyrka

Den tolvåriga flicka som mördades i Botkyrka kan ha blivit skjuten av misstag. Istället ska de tilltänkta måltavlorna för skotten ha varit personer med kopplingar till ett kriminellt nätverk. En knarkkonflikt kan ha varit upprinnelsen till dådet, enligt uppgifter till SVT Nyheter.

Det var under natten till söndag som en 12-årig flicka sköts till döds i Botkyrka i södra Stockholm.

Den tolvåriga flickan ska enligt uppgifter till SVT Nyheter inte ha varit den tilltänkta måltavlan för dådet. Det verkliga målet ska istället ha varit flera personer som befann sig på parkeringsplatsen, iförda skottsäkra västar.

Polisen spärrade under söndagen av bensinmacken och arbetade med att samla in information. Bild: Naina Helén Jåma/TT
Polisen spärrade under söndagen av bensinmacken och arbetade med att samla in information. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Knarkkonflikt kan ligga bakom

Personerna har enligt SVT kopplingar till ett kriminellt nätverk som är verksamma i Botkyrka. Anledningen till skotten grundar sig i en narkotikakonflikt inom nätverket. Under konflikten har en person i nätverket blivit beskjuten i sitt hem av en annan av personerna i Botkyrkanätverket.

Polisen har ännu inte kommenterat omständigheterna kring dådet.

– Vi uttalar oss inte om det. Generellt sett har den här typen av skjutningar kopplingar till kriminella nätverk, men vi går inte in på hur det är i just det här fallet, säger Palle Nilsson, biträdande regionpolischef i Stockholm till SVT Nyheter.

Enligt Expressen har polisen genomfört husrannsakan hos de tilltänkta måltavlorna.

LÄS MER: Vit kombibil särskilt intressant i jakten på 12-årig flickas mördare

Polisen söker vit kombibil

Polisen i Stockholms län har samlat in teknisk bevisning och flera personer har kallats till förhör. Däremot eftersöker polisen alltjämt fler vittnen till händelsen.

En av polisens teorier är att skotten ska ha kommit från en stulen vit Audi, enligt Expressen. I nuläget är ingen person frihetsberövad men en vit kombibil är intressant för polisen.

– Det har rört sig en vit kombibil i området och vi är intresserade av att få kontakt med personer som kan ha sett den, säger Eva Nilsson polisens presstalesperson i Stockholms län till GP.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och kommer nu att sammanställa de uppgifter de fått och skicka material till analys, bland annat finns film från övervakningskameror.

Enligt Aftonbladet har film på händelsen också säkrats från vittnen.

LÄS MER: Tolvårig flicka skjuten till döds i Botkyrka

LÄS MER: Botkyrka i sorg efter att tolvårig flicka skjutits till döds

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.